Τι είναι το Bookia;

Το Bookia (boú-ki-a) είναι το Κοινωνικό Δίκτυο με αντικείμενο το Βιβλίο και τον Αναγνώστη. Ένας τόπος συνάντησης και επικοινωνίας όλων όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τα βιβλία που διάβασαν ή διαβάζουν, να κάνουν νέους φίλους με κριτήριο τα κοινά ενδιαφέροντα και τις αναγνωστικές προτιμήσεις, να βρουν το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσουν.

Βαθμολογία και Γνώμες αναγνωστών για τα βιβλία

Ο καθένας μπορεί να βαθμολογήσει στο Bookia, ένα βιβλίο που διάβασε ή να γράψει μία πιο περιφραστική γνώμη (κριτική) για αυτό. Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα βιβλίο, μπορούν να το συμβουλευτούν και να αποφασίσουν.

Η Βιβλιοθήκη μου

Οι Αναγνώστες στο Bookia ορίζουν τη σχέση τους με τα βιβλία, ποια έχουν, θέλουν, διάβασαν, διαβάζουν, δανείζουν, δάνεισαν, δανείστηκαν, χαρίζουν ή ανταλλάσσουν. Το Bookia δημιουργεί αυτόματα την προσωπική Βιβλιοθήκη των Αναγνωστών την οποία μπορούν να βλέπουν ο ίδιοι και οι φίλοι τους.

Οι Βιβλιοθήκες των φίλων μου

Ο κάθε Αναγνώστης στο Bookia μπορεί να βλέπει τις Βιβλιοθήκες των φίλων του ή αυτές που έχει επιλέξει να ακολουθεί. Όλα τα βιβλία δηλαδή με τα οποία έχουν δημιουργηθεί σχέσεις.

Διαθέσιμα όλα τα βιβλία

Στο Bookia υπάρχουν όλα τα ελληνικά βιβλία, Ελλήνων δημιουργών αλλά και τα μεταφρασμένα. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να καταχωρίσει κάποιος ένα βιβλίο ώστε να το προσθέσει στη Βιβλιοθήκη του, είναι όλα εκεί, έτοιμα προς χρήση.

Η εύρεση των βιβλίων γίνεται είτε με περιήγηση στις κατηγορίες/υποκατηγορίες είτε με αναζήτηση βάσει λέξεων στον τίτλο ή στην περιγραφή, τού ονόματος τού συγγραφέα και συνεργαζόμενων και γενικά με οποιαδήποτε λέξη υπάρχει σε οποιαδήποτε πληροφορία για το βιβλίο.

Ανάρτηση περιεχομένου

Οι συγγραφείς και οι εκδοτικοί οίκοι, μπορούν να αναρτούν επιπλέον περιεχόμενο στα βιβλία τους, εξώφυλλα, κείμενα, συνδέσεις, φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα ή συνδέσεις, εμπλουτίζοντας έτσι την πληροφόρηση που μπορεί να πάρει ένας αναγνώστης.

Αποκτώ νέα βιβλία

Οι Αναγνώστες ανακαλύπτουν στο Bookia, βιβλία τα οποία χαρίζονται ή ανταλλάσσονται. Έτσι, μπορούν να αποκτήσουν νέα βιβλία, εντελώς δωρεάν ή με ανταλλαγή.

Κάνω νέους φίλους

Από τις σχέσεις των βιβλίων στις βιβλιοθήκες των Αναγνωστών στο Bookia, προκύπτουν ομοιότητες και κοινά ενδιαφέροντα. Οι Αναγνώστες τού Bookia μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συζητούν.

Συζητήσεις / Λέσχες ανάγνωσης

Οι Αναγνώστες στο Bookia μπορούν να δημιουργήσουν ένα θέμα συζήτησης. Άλλοι αναγνώστες μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση με τη γνώμη και τα σχόλιά τους. Οι Λέσχες Ανάγνωσης μπορούν να οργανώσουν όλη την επικοινωνία τους μέσα στο Bookia.

Ευπώλητα (best-seller) βιβλία

Το Bookia καταγράφει κάθε εβδομάδα τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία τής προηγούμενης εβδομάδας, από κάθε συνεργαζόμενο βιβλιοπωλείο χωριστά. Η δημοτικότητα των βιβλίων προκύπτει από τα στοιχεία πωλήσεων των βιβλιοπωλείων.

Τιμές βιβλίων

Το Bookia δεν είναι ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Συνεργάζεται όμως με ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία εμφανίζοντας την τιμή ενός βιβλίου σε καθένα από αυτά χωριστά. Έτσι, οι Αναγνώστες βλέπουν τις τιμές και επιλέγουν το βιβλιοπωλείο για την απόκτηση τού βιβλίου. Το Bookia κατευθύνει αυτόματα τον Αναγνώστη, απευθείας στη σελίδα απόκτησης τού βιβλίου από το επιλεγμένο βιβλιοπωλείο.

Κοινόχρηστο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Βιβλίου

Όλες τις εκδηλώσεις με αντικείμενο το βιβλίο, σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Το Ημερολόγιο είναι ένα Google Calendar στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι. Εκτός από την ενημέρωση, ο καθένας μπορεί να το εντάξει στο λογαριασμό του ως “Άλλο ημερολόγιο” και να έχει πρόσβαση σε αυτό απευθείας και όχι μόνον μέσω τού Bookia. Περισσότερα.

Σύνδεση στο Bookia με το λογαριασμό Facebook

Η σύνδεση στο Bookia και η αξιοποίηση των υπηρεσιών του γίνεται απλά, με ένα μόνον κλικ, αρκεί το μέλος να διαθέτει λογαριασμό στο Facebook. Η επιλογή αυτού τού τρόπου σύνδεσης, πέρα από την απλότητα που παρέχει, έχει το πλεονέκτημα τής επέκτασης στο Bookia των σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook. Δεν απαιτείται να αναζητήσει ένα μέλος πάλι τούς φίλους του, αυτοί είναι εκεί αυτομάτως.

Πληρώνω;

Η συμμετοχή στο Bookia είναι ΔΩΡΕΑΝ, δεν απαιτείται πληρωμή ή αμοιβή με οποιονδήποτε τρόπο ή άλλες προϋποθέσεις.

Advertisements

One thought on “Τι είναι το Bookia;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s