Γιατί να συνδεθώ μέσω Facebook;

Η σύνδεση στο Bookia.gr γίνεται με το λογαριασμό που έχουμε στο Facebook.

Είναι ασφαλές;

Ναι, Απόλυτα! Επιλέγοντας τη σύνδεση στο Bookia, καλείται ο μηχανισμός του Facebook για πιστοποίηση τού συνδεόμενου χρήστη. Ο μηχανισμός τού Facebook είναι από τους πιο αξιόπιστους τεχνικά και πέρα από την τεχνική του αρτιότητα, είναι αυστηρός, μπλοκάρει γρήγορα «ύποπτες» προσπάθειες σύνδεσης.

Η σύνδεση στο Bookia με αυτόν τον τρόπο, είναι τόσο ασφαλής όσο η σύνδεση στο ίδιο το Facebook και αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Το Facebook συνδέει το χρήστη στο Facebook.com και ενημερώνει το Bookia ότι η σύνδεση έγινε επιτυχώς και είναι ασφαλές να εμπιστευθεί το χρήστη.

Γιατί το Bookia ζητάει πρόσβαση στα στοιχεία μου αλλά και των φίλων μου;

Την πρώτη φορά που συνδεόμαστε στο Bookia με το λογαριασμό μας στο Facebook, το Facebook μάς ζητάει να εξουσιοδοτήσουμε το Bookia να μπορεί να κάνει κάποιες ενέργειες εκ μέρους μας, π.χ. δημοσιεύσεις στο Χρονολόγιό μας.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Bookia ποτέ δε δημοσιεύει κάτι στο χρονολόγιό μας με δική του πρωτοβουλία. Το κάνει μόνον όταν το ζητήσουμε εμείς, π.χ. όταν ζητήσουμε να κοινοποιήσουμε ένα βιβλίο ή μία κριτική στο Χρονολόγιό μας. Τότε το Bookia το κάνει για λογαριασμό μας. Αυτή την έννοια έχει η σχετική φράση.

Η πρόσβαση στο email και κάποια στοιχεία των φίλων μας είναι προαιρετική και σχετίζεται με την ποιότητα των υπηρεσιών τού Bookia προ εμάς. Π.χ. να μας προτείνει ένα βιβλίο ως δώρο για τα γενέθλια ενός φίλου μας, από αυτά που ο φίλος μας επιθυμεί να αποκτήσει. Σε καμία περίπτωση το Bookia δεν παρενοχλεί αυθαίρετα εμάς και τους φίλους μας.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να εξουσιοδοτήσετε το bookia να μπορεί να εκτελέσει τέτοιες ενέργειες όταν και εφόσον εσείς του το ζητήσετε.

Θα ενοχληθούν οι φίλοι μου στο Facebook;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Οι φίλοι μας στο Facebook δε μαθαίνουν ότι είμαστε και στο bookia. Θα το μάθουν μόνον όταν εμείς αποφασίσουμε να τους ενημερώσουμε και να τους προσκαλέσουμε είτε με τα εργαλεία που παρέχει το ίδιο το bookia είτε με άλλο τρόπο.

Έτσι, είναι σίγουρο ότι το bookia δε θα σας εκθέσει στους φίλους σας στο Facebook.

Αντίθετα, γνωρίζοντας το bookia τους φίλους σας από το Facebook, σας συνδέει αυτόματα όταν και αυτοί συνδεθούν στο bookia.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Γιατί να συνδεθώ μέσω Facebook;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s