ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ: Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας 2014

Φραγκφούρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Στον Μάκη Τσίτα και το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός» (Κίχλη, 2013) δόθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης από την αποχωρούσα Επίτροπο για θέματα πολιτισμού Ανδρούλα Βασιλείου.

Βραβεία δόθηκαν σε πρωτοεμφανιζόμενους πεζογράφους, αλλά με παρουσία ήδη στα γράμματα, από 13 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη». Τα βραβεία, που περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο και τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μεταφράσεις του βραβευμένου έργου σε άλλες γλώσσες, θα απονεμηθούν στις 18 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Μέσω του σημαντικού αυτού βραβείου έχει δοθεί στήριξη από το 2009 σε 203 μεταφράσεις 56 βιβλίων σε 20 ευρωπαϊκές γλώσσες.

Μέλη της κριτικής επιτροπής για την Ελλάδα ήταν ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης, η εκδότης Αναστασία Λαμπρία, ο δοκιμιογράφος Διονύσης Μαγκλιβέρας, ο βραβευμένος με το ευρωπαϊκό αυτό βραβείο πεζογράφος Κώστας Χατζηαντωνίου και πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο συγγραφέας και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.

Πληροφορίες για το βραβείο: www.euprizeliterature.eu

Παράλληλα σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης άρχισε να δέχεται επισκέπτες το καλαίσθητο περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού που επισήμως θα εγκαινιαστεί αύριο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s