Ανάρτηση περιεχομένου στα βιβλία

Η εν λόγω υπηρεσία είναι ενεργή μόνον για εκδότες και συγγραφείς.

Μία από τις πιο περισσότερο ζητούμενες λειτουργίες στο Bookia είναι η δυνατότητα να μπορεί κάποιος τρίτος (ο εκδότης ή ο συγγραφέας), να προσθέτει περιεχόμενο, π.χ. μία φωτογραφία ή ένα βίντεο, σε ένα βιβλίο ώστε οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες να παίρνουν την πληρέστερη δυνατή εικόνα για αυτό.

Πλέον, η λειτουργία αυτή έχει ολοκληρωθεί και είναι διαθέσιμη στο Bookia. Η προσθήκη περιεχομένου γίνεται μέσω τής φόρμας που περιγράφεται αμέσως παρακάτω και η οποία εμφανίζεται από τη σελίδα ενός βιβλίου κάνοντας κλικ στο κουμπί «Ανάρτηση περιεχομένου«.

assets-dialog

Τι είναι αυτή η ανάρτηση;

Οι μορφές των αναρτήσεων που μπορούν να γίνουν, είναι συγκεκριμένες:

 • Εξώφυλλο
  Είναι μία εικόνα που θα χρησιμοποιηθεί ως εξώφυλλο για το βιβλίο. Όπου εμφανίζεται το βιβλίο θα χρησιμοποιείται αυτή η εικόνα.
 • Κείμενο
  Ένα ελεύθερο κείμενο για το βιβλίο. Μπορεί να αφορά οτιδήποτε αλλά πάντα πρέπει να έχει σχέση με αυτό. Π.χ. ένα μήνυμα τού συγγραφέα.
 • Φωτογραφία
  Μία εικόνα που να αφορά το βιβλίο. Π.χ. από μία εκδήλωση, η φωτογραφία τού συγγραφέα κ.λπ..
 • Βίντεο
  Ένα βίντεο πάλι σχετικά με το βιβλίο. Π.χ. μία ομιλία, μία εκδήλωση, ένα διαφημιστικό κ.λπ..
 • Επισύναψη αρχείου (PDF, DOC …)
  Ένα έγγραφο το οποίο μπορεί ο αναγνώστης να κατεβάσει στον υπολογιστή του. Π.χ. ένα έγγραφο Word, ένα υπολογιστικό φύλλο, ένα pdf κ.λπ..
 • Σύνδεση
  Μία σύνδεση οπουδήποτε στο Ίντερνετ, σχετικά με το βιβλίο. Π.χ. στη σελίδα τού συγγραφέα.

Τίτλος για την ανάρτηση

Είναι ο τίτλος που μπορεί να δοθεί στην ανάρτηση. Είναι χρήσιμο να είναι περιεκτικός και να δείχνει στον αναγνώστη αμέσως το τι αφορά η συγκεκριμένη ανάρτηση, π.χ. «Από την εκδήλωση παρουσίασης».

Είναι κείμενο έως 255 χαρακτήρες.

Περιγραφή

Είναι ένα ελεύθερο κείμενο που σχετίζεται με το είδος τής ανάρτησης. Αν η ανάρτηση είναι Εξώφυλλο, μπορεί να είναι κενό αλλά εάν είναι Κείμενο, τότε πρέπει υποχρεωτικά να έχει περιεχόμενο.

URL

Είναι η διεύθυνση στο Ίντερνετ απ’ όπου το Bookia θα πάρει το αντικείμενο τής ανάρτησης. Π.χ. αν πρόκειται για Φωτογραφία, στο URL τοποθετείται η διεύθυνσή της, για παράδειγμα η διεύθυνση τής φωτογραφίας στο δικτυακό τόπο τού εκδότη. Αν πρόκειται για Σύνδεση, στο URL τοποθετείται η διεύθυνση στην οποία πρέπει να οδηγηθεί ο αναγνώστης κ.ο.κ..

Που βρίσκουμε αυτές τις διευθύνσεις;

Η διεύθυνση μίας ολόκληρης σελίδας φαίνεται στη μπάρα διευθύνσεων, στο πάνω μέρος τού παράθυρου. Με το ποντίκι γίνεται επιλογή όλου του κειμένου και με δεξί κλικ «Αντιγραφή» ή με το πληκτρολόγιο Ctrl-C.

Η διεύθυνση μία φωτογραφίας για Εξώφυλλο ή γενικά για Φωτογραφία, ανακτάται κάνοντας δεξί κλικ σε αυτήν και επιλέγοντας «Αντιγραφή διεύθυνσης URL εικόνας» (ή κάπως έτσι, αναλόγως το browser).

Η διεύθυνση ενός εγγράφου, π.χ. DOC, ανακτάται κάνοντας δεξί κλικ σε μία σελίδα, σε μία σύνδεση που οδηγεί σε αυτό και επιλέγοντας «Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου» (ή κάπως έτσι, αναλόγως το browser).

Η διεύθυνση ενός βίντεο στο YouTube, ανακτάται εμφανίζοντας το βίντεο, κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε αυτό  και επιλέγοντας «Λήψη διεύθυνσης URL βίντεο».

Καταχώρηση

Κάνοντας κλικ, γίνεται η καταχώρηση των στοιχείων τής ανάρτησης. Αν όμως κάποιο υποχρεωτικό στοιχείο δεν έχει συμπληρωθεί, τότε αυτό γίνεται κόκκινο και δεν προχωρά η καταχώρηση.

Ακύρωση

Ακυρώνεται η ενέργεια και κλείνει ο διάλογος.

Όλες οι αναρτήσεις εμφανίζονται στη σελίδα τού βιβλίου, στην καρτέλα «Το βιβλίο» και με χρονολογική σειρά ανάρτησης.

Όροι ανάρτησης:

 • Σε ένα βιβλίο μπορεί να αναρτηθεί οτιδήποτε μπορεί να δώσει μία καλύτερη εικόνα για αυτό στους ενδιαφερόμενους.
 • Πρέπει όμως να είναι κόσμιο και να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα.
 • Προτιμάται περιεχόμενο που να μην πριμοδοτεί ενέργειες ανταγωνιστικές προς το Bookia.
 • Οι αναρτήσεις πρέπει να ενισχύουν την εικόνα τού ίδιου τού βιβλίου, χωρίς να είναι διαφημιστικά μηνύματα γενικής μορφής, π.χ. για την αγορά του ή ο αναγνώστης να προωθείται σε άλλους τόπους για την αγορά του.

Το Bookia διατηρεί το δικαίωμα να προσαρμόζει ή ακόμα και να διαγράφει αναρτήσεις που παραβιάζουν αυτές τις γενικές κατευθύνσεις.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s