Το Bookia προτείνει… Βιβλία!

Το Bookia ενεργοποιεί μία νέα στήλη, τις προτάσεις βιβλίων των ίδιων των συντακτών του οι οποίοι διαβάζουν βιβλία και τα προτείνουν τεκμηριωμένα, αν κρίνουν ότι πραγματικά το αξίζουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσα βιβλία δεν προτείνονται δεν αξίζουν :-), το αντίθετο μάλιστα. Μιλάμε μόνον για αυτά που… προλαβαίνουμε να διαβάσουμε!

Στα προτεινόμενα βιβλία θα περιλαμβάνονται νέες εκδόσεις αλλά και παλαιότερες που οι συντάκτες πιστεύουν ότι αξίζουν την προσοχή μας. Η επιλογή των βιβλίων δεν καθορίζεται με κάποιον τρόπο, οι συντάκτες τα επιλέγουν με δικά τους κριτήρια-ενδιαφέροντα και καταθέτουν την προσωπική τους γνώμη και πρόταση για ανάγνωση.

Παρόλο που οι μέχρι τώρα προτάσεις φαίνεται να συμφωνούν γενικά με τη συλλογική εμπειρία, βάσει των βαθμολογήσεων από άλλους αναγνώστες, πρέπει να σημειωθεί ότι η κρίση είναι πάντα υποκειμενική και προτείνεται στους αναγνώστες να τις συνεκτιμήσουν με τις άλλες πληροφορίες από το Bookia.

Η στήλη ξεκινάει με 11 προτάσεις και αναμένονται ακόμη περισσότερες από την υπάρχουσα «κριτικογραφία» των συντακτών. Σε ένα εύρος χρόνου, ο ρυθμός θα προσαρμοστεί στο ρυθμό ανάγνωσης και τον αριθμό των συντακτών. Σε κάθε περίπτωση θα δημοσιεύονται προτάσεις ανά εβδομάδα.

Η στήλη ξεκινάει ήδη με μία ισχυρή ομάδα συντακτών η οποία θα επεκταθεί και με νέους συντάκτες. Ήδη συζητείται η ένταξη νέων αλλά αναμένονται και νέες συνεργασίες μετά τη δημοσίευση τής στήλης.

Η στήλη «Το Bookia… προτείνει» είναι προσβάσιμη από το κύριο μενού τού Bookia αλλά και από το σχετικό εικονίδιο στην αρχική σελίδα.

Το Bookia φιλοδοξεί και αυτή η ενέργεια να συμβάλει λίγο ακόμα στη γενική προσπάθεια που κάνει για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας με.. πρακτικό τρόπο. Ευχαριστεί, δε, όλους όσοι και όσες βοήθησαν έστω και μόνον με την καλή τους σκέψη, στην πολύ θετική πορεία του μέχρι τώρα.

Το Bookia… προτείνει

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s